This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.
+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM

Blog

Katana StoneПолезноОблицовка на къща
облицовка на къща

Облицовка на къща

Какво трябва да знаем за облицовка на къща? Облицовката на къща или сграда е важен елемент от архитектурата, който придава не само красив външен вид. Но и защитава конструкцията й от атмосферни влияния. Има различни видове облицовки, като тук ще разгледаме възможностите със естествен камък и технически камък.  

Облицовка на къща

Каменните облицовки предлагат разнообразие от цветове, форми и текстури, което позволява на сградата да се слива с природната среда и да придобие уникален и запомнящ се външен вид. Те са доказали своята непреходност и превъзходство пред други материали, когато говорим за фасадни решения.

Естествените камъни като мрамор, гранит, варовик и травертин са предпочитани материали за каменни облицовки поради своята издръжливост и натурален външен вид. В съзвучие с природата, всяка плоча естествен камък е уникална, с различни шарки, фладери и нюанси, което прави фасадата на сградата неповторима!

Техническият камък от друга страна, е композитен материал. Произведен е чрез индустриален процес, който комбинира естествени камъни (над 90%) със смоли и други добавки. Това позволява по-голям контрол върху цвета и текстурата на материала в сравнение с естествения камък. Техническият камък също така предлага по-добра устойчивост на петна и надраскване. Което го прави подходящ и при най- суровите атмосферни влияния.

Изборът между естествен и технически камък зависи от предпочитанията ви и архитектурния стил на сградата. Естественият камък често се асоциира с естествен облик, по- класически и традиционни дизайни. Докато техническият камък позволява по-модерни и минималистични решения.

Приложението на каменните облицовки не се ограничава само до външния вид. Те също така играят роля в топлоизолацията на сградата и могат да допринесат за енергийната ефективност. Правилно подбраните и монтирани облицовки помагат за регулирането на вътрешната температура и намаляват разходите за отопление и охлаждане на сградата или къщата.

Call Now Button